BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Lassan elkezdhet aggódni, akinek részvénye van" - BUX-eséssel indul a nap

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 106,45 pontos csökkenéssel, 20.171,66 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,52 százalékkal gyengült.

Egyaránt kisebb mínuszos nyitást vártak az MTI által előzetesen megkérdezett részvénypiaci elemzők, míg a nap folyamán akár a korábbi napok zuhanása is folytatódhat.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: lassan elkezdhet aggódni, akinek részvénye van, mivel úgy tűnik, már többről van szó, mint a korábban tapasztalt korrekcióról.

Az elemző szerint 0,5-1 százalékos negatív tartományú nyitás várható a BÉT-en, míg a délután kereskedését a két órakor megjelenő amerikai GDP adat határozhatja meg. Amennyiben elmarad az elemzői várakozásoktól, jelentősen tovább erősödhet a pesszimista befektetői hangulat, míg ha megfelel azoknak, akár a korábbi trend is visszatérhet, bár erre sokkal kevesebb az esély.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei műveletek osztályának vezetője szintén 1 százalék körüli negatív nyitást vár, míg szerinte a délelőtt folyamán stagnálhatnak a piacok.

Kiemelte: amennyiben tényleg megkezdődött egy erőteljes korrekció, amelyre már régen vár a piac, nem csak 1-2 százalékos esés várható a börzén, hanem ennél egy jóval nagyobb zuhanás kezdődhet meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 739,45 pontos, 3,52 százalékos csökkenéssel, 20.278,11 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.