BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarolt a Deutsche Bank

A legnagyobb német bank a harmadik egymást követő negyedévben jelentett komoly nyereséget. Minden ágazat pozitív eredménnyel zárt és a pénzintézet a jövőt illetően is bizakodó.

A Deutsche Bank ezúttal 1,4 milliárd eurós nettó profitot könyvelt el, ezzel a harmadik negyedévet zárta 1 milliárd feletti haszonnal. Josef Ackermann elnök az AFP információi szerint bejelentette: minden szektor pozitív egyenleget mutat. Kiemelkedik a vállalati banki és biztosítási üzletág, amelynek forgalma négyszerese volt a 2008 harmadik negyedévében mérnek.

A pénzintézet jövőbe vetett bizalmát mutatja, hogy csaknem felére, 544 millió euróra csökkent a bedőlt kölcsönök kompenzálására félretett tartalék. Ez a Dow Jones elemzőinél nagyobb optimizmusra utal, a szakértők 689 millió eurós vésztartalékot valószínűsítettek. A Merck Finck elemzője szerint az eredmények azt mutatják, hogy a Deutsche Bank hitelportfóliója a vártnál jobb. Stefan Krause igazgató nem számol azzal, hogy a közeljövőben növelniük kellene a tartalék összegét.

A pénzintézet elnöke szerint a Deutsche Bank ellenállónak bizonyult a válsággal szemben, amelyből megerősödve került ki. A befektetők úgy tűnik, egyetértettek ezzel, a bank papírjainak árfolyama 1,71 százalékkal erősödött reggel a frankfurti tőzsdén.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.