BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az örömteli OTP adat sem rántotta fel a tőzsdét reggel

Emelkedést vártak péntekre a Budapesti Értéktőzsdén a szakértők az OTP Bank pénteken hajnalban - a vártnál jobb - harmadik negyedévi gyorsjelentése nyomán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 273,38 pontos csökkenéssel, 21.266,28 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 1,27 százalékkal gyengült.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 72,91 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 21.539,66 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 21,0 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője úgy vélte, hogy az OTP pénteki, a vártnál kedvezőbb harmadik negyedévi gyorsjelentése határozza meg a kereskedést. Magasabb forgalmat és pozitív hangulatot vár a bróker. A nemzetközi piacokon is enyhe emelkedés várható az amerikai határidős mutatók alapján.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint is kedvező hatással lehet az OTP gyorsjelentése a budapesti kereskedésre. Mint hozzáfűzte, a pénteken megjelenő német és francia GDP adatok csak közvetetten gyakorolnak befolyást a budapesti parketten.

Az aktuális részvény-árfolyamokat itt tekintheti meg!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.