BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizonytalankodik a forint

Egyelőre bizonytalan hangulatban ugrál a hazai deviza árfolyama: a forint az elmúlt napok veszteségeit még nem heverte ki, de elemzők erősödésre számítanak.

Az eurót szerda délelőtt tizenegykor 277,27 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 277,84 forintos jegyzés után. A dollárt 187,92 forinton jegyezték 1,48 dolláros euró árfolyam mellett a kedd délutáni 189,55 forint és 1,4658 euró/dollár után. A svájci frank jegyzése 183,47 forint 183,80 forint után, 100 japán jent 206,77 forinton jegyeztek 209,92 forint után.

A piaci hangulat azonban továbbra is bizonytalan, tartózkodó, a világgazdasági fellendülés megítélése szempontjából mérvadó heti események előtt. Az euró újabb eladási nyomás alá kerülhet a nap folyamán a már kilencedik egymást követő hónapban csökkenő szeptemberi termelői árindex közzétételét követően. Az indextől 7,7 százalékos éves csökkenést várnak az elemzők. Egy erősen negatív adat arra enged következtetni, hogy a folytatódó defláció alááshatja az eurózóna egyébként is ingatag gazdasági javulását.

Az euró esetleges gyengülése a dollárral szemben tovább gyengítheti a forint és a zloty árfolyamát is. A forint árfolyamát mindezek figyelembe vételével 277 forintos euró árfolyam környékén várják a nap folyamán 2-3 forint széles sávban, de a 280 forintos határ áttörését nem tartják valószínűnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.