BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a forint! - Hol tart az euró most?

Erősödött a forint, az eurót hétfőn fél tízkor 272,40 forinton jegyezték a budapesti bankközi devizapiacon, szemben a péntek délutáni 273,22 forintos árfolyammal.

Enyhültek a dubaji államadóssággal kapcsolatos aggodalmak, és ez kedvezően hatott a közép-kelet-európai térség devizáira. Csütörtökön sokként érte a piacokat a Dubai World fizetési nehézségeinek híre, s a befektetők kockázatvállalási hajlandóságának romlása miatt elsősorban a magas hozamú devizák gyengültek. Ennek hatására a forint euróval szembeni árfolyama a 270 alatti szintekről 273 fölé emelkedett.

A pillanatnyi devizaárfolyamok megtekintéséhez kattintson ide!

Hétfő reggel 271,50 forint körül indult az euró kereskedése, ezután kisebb forint gyengülés következett, és 272 forint fölé emelkedett a jegyzés.

A kereskedők szerint csendesedett a hangulat, úgy tűnik, a piacok pénteken már reagáltak a sokkra, s hétfőn inkább várakozó a hangulat. Ez kedvezhet a térség devizáinak, amelyek a dubaji válság kirobbanása előtt erősek voltak.

A dollárt hétfőn délelőtt 181,15 forinton jegyezték 1,5030 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a péntek délutáni 182,97 forint és 1,4924 euró/dollár árfolyammal.

A svájci frank 181,0 forintot ért hétfőn a pénteki 181,03 forint után, míg száz japán jen 211,0 forintot ért a pénteki 209,99 forinttal szemben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.