BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Forradalmi stratégiát" hirdetett az UBS

Az UBS vezérigazgatója forradalminak nevezte a pénzintézet új stratégiáját, amellyel újra profitábilissá tenné a céget

Oswald Gruebel vezérigazgató közölte: az UBS kombinálja a hagyományos vagyonkezelést egy széles spektrumú befektetési banki tevékenységgel. A forradalminak nevezett stratégia segítségével a svájci bank merész célt

A 65 éves, szókimondásáról híres vezérigazgató nem ígért varázslatot, de mint mondta, ha a feladat könnyű lenne, nem vállalta volna el. A veterán bankszakember szigorú kockázatvállalás, költség- és tőkeellenőrzés segítségével érné el, hogy az UBS ismét a 2006 előtt mért teljesítményt nyújtsa.

Gruebel a Reutersnek nyilatkozva leszögezte: reputáció, integráció és végrehajtás lesz, a cél pedig, hogy "soha ismétlődhessen meg, amit az UBS-szel történt". Az UBS részvényei ebben az évben 18 százalékkal növelték értéküket, míg az európai bankszektort összefoglaló DJ Stoxx index csaknem 60 százalékot emelkedett ugyanebben az időszakban. Az UBS papírja következetesen a riválisokéi alatt teljesítettek és a trendet megerősítette, hogy november 3-án a cég a vártnál nagyobb harmadik negyedéves veszteséget jelentett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.