BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hurrikán és gyenge dollár emeli az olaj árát

Hétfőn az olaj ára több mint egy dollárral emelkedett a dollár gyengesége és az Ida hurrikán miatt.

Az Ida hurrikánt ugyan 1-es kategóriájúra minősítették vissza a mai napon, de csak az után, hogy a térségben működő olajtársaságok beszüntették a termelést és evakuálták a dolgozókat. A decemberi jegyzésű nyersolaj 1,31 dollárral magasabb, 78,74 dolláros árfolyamon kelt el ma délelőtt.

A Petromatrix elemzője szerint az olaj esetében a vétel pletykák, az eladás inkább tények alapján történik, az Ida hurrikán azonban várhatóan nem okoz strukturális gondot. Olivier Jakob úgy látja, semmi jelentős nem történt, az olaj ára a dollár gyengeségét és a részvénypiacot követi – írja a Reuters.

A dollár ma tovább gyengült, az arany ára pedig 1 100 dolláros rekordot ért el. A nemesfém árának emelkedéséhez hozzájárult, hogy a G20-ak találkozójuk megállapodtak: továbbra is fenntartják az élénkítő csomagokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.