BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó erőben várja a hétvégét a forint - Hol tart az euró most?

A hazai deviza pozícióit nem rendítette meg sem a GDP-adat, sem a tőzsde gyengélkedése, csendes kereskedés mellett szép javulást tudhat magáénak az árfolyam.

Habár ma sorozatban közölték Magyarország és a környező országok GDP-adatait, és többségük rosszabb lett a vártnál, a forint árfolyama minzha meg sem érezte volna a negatív híreket: a csütörtöki 271 HUF/EUR körüli záróértéknél jóval erősebben, 268,89 HUF/EUR árfolyamon zárta a péntek esti kereskedést a hazai deviza.

Az elemzők úgy vélték, a jövő héten is megmaradhat az alacsony érdeklődés a fejlődő piaci devizák iránt, így a forint várhatóan a 270 forintos euróárfolyam körül, a 268 és 273 forintos sávban mozoghat majd. A devizapiaci kereskedők rámutattak: a vártnál rosszabb magyar GDP adat nem befolyásolta érdemben a forint árfolyamát, mivel a piac vélhetően számított a rossz eredményre, annak csupán mértéke volt kérdéses.

A dollár árfolyama jelentősen nem változott, a bankközi devizapiacon 180,15 forintot kértek az amerikai zöldhasúért, 1,49-es USD/EUR árfolyam mellett, egy svájci frankért 178,02 forintot, száz japán jenért 201,15 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Az aktuális devizaárfolyamok megtekintéséhez kattintson ide!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.