BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma unalmas nap lehet a pesti parketten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 113,51 pontos emelkedéssel, 21.236,37 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,54 százalékkal erősödött.

Nem várható jelentősebb árfolyammozgás a BÉT-en szerdán, a részvénypiaci elemző a nap folyamán iránytalan kereskedésre számít alacsony forgalom mellett. 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője emlékeztetett rá, hogy a következő két napban az amerikai tőzsdék zárva tartanak, vagy csak "félgőzzel" üzemelnek, így várakozása szerint marad az iránytalan kereskedés. A forgalom az elemző szerint továbbra is alacsony marad, nyitásban kismértékű emelkedésre lehet számítani. Ezt követően a részvényárfolyamok a nemzetközi hangulat alapján ingadozhatnak a BÉT-en is.

A CIB elemzése a szerdai "zsúfolt" amerikai makrogazdasági naptárra hívja fel a figyelmet. Megjelennek a személyes kiadásokra és jövedelmekre vonatkozó adatok, a tartós fogyasztási cikkek megrendeléseire vonatkozó statisztikák, az új munkanélküliségi segélykérelmek száma, a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi mutatója és az új házak eladásaira vonatkozó eredmények. Az adatok sokasága és az alacsony forgalom miatt nehéz megjósolni, hogyan reagál majd a piac az adatdömpingre, de a volatilitás magas maradhat és a vártnál rosszabb adatok könnyen negatívba tolhatják az indexeket - véli a CIB.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 59,75 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 21.122,86 ponton zárt kedden.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.