BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP, Raiffeisen, UniCredit – A kicsinek is örülnek

Az előzetesen vártnál sokkal jobban alakult a harmadik negyedév a hazai piacon érdekelt európai bankcsoportok számára.

Ez annak ellenére van így, hogy a számait eddig közzétevő hat szereplő összesített, kilenchavi nettó profitja alig egyötöde az egy évvel korábbinak.

 

Csak a júniustól szeptemberig tartó időszakot nézve viszont már jóval kedvezőbbek a nyereségadatok is, hiszen az érintettek – az Erste, az Intesa Sanpaolo, a KBC, az OTP, a Raiffeisen International és az UniCredit – összesített adózott eredménye mindössze 15 százalékkal marad el a második negyedévitől.

Önmagában a harmadik negyedéves eredményt tekintve talán a K&H Bank anyacége, a belga KBC szállította a legkellemesebb meglepetést, hiszen 528 millió eurós nettó eredménnyel zárta az időszakot.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.