BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rácáfolt az elemzőkre a tőzsde nyitás után

Emelkedést vártak az elemzők, de csaknem egy százalékos mínusszal nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 196,74 pontos csökkenéssel, 21.415,83 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,91 százalékkal gyengült. Az index a délelőtt jrelentős részében is esett, 11 órakor 21 338 ponton állt, ami 1,28 százalékos csökkenés.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 583,50 pontos, 2,77 százalékos emelkedéssel, 21.612,57 ponton zárt szerdán.

Az aktuális piaci adatokért kattintson ide!

Emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön az MTI által megkérdezett szakértők. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője széles sávban le-föl mozgó árfolyamokat, összességében emelkedést várt.

Az elemező felhívta a figyelmet a Raiffeisen International rossz harmadik negyedévi eredményeire, aminek hatása lehet az árfolyamok alakulására. Az Egis szerdán közzétett - 5,9 százalékos nyereségcsökkenésről szóló - éves gyorsjelentése nem befolyásolja a gyógyszerpapírok árfolyammozgását - magyarázta az elemző, mert az Egis korábban már közzétett egy profitfigyelmeztetést.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője minden indok nélkül emelkedést vár. A miértre csak annyit válaszolt: mindenki venni akar, de talány, hogy honnan van ennyi pénz a piacon. Az Egis gyorsjelentése szerinte sem befolyásolja a gyógyszerrészvények árfolyamát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.