BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik a forint, a lélektani határt is megközelítette

Erősödött a forint, az eurót szerdán délelőtt 9 óra után már 271,28 forinton jegyezték a budapesti bankközi devizapiacon, szemben a kedd délutáni 272,40 forintos árfolyammal.

A trend egész délelőtt folytatódott, az eurót 11 után már 270,4 forintért jegyezték, szemben a hétfői árfollammal, mikor a forint a 275-ös határt is megközelítette.

A dollárt szerdán délelőtt 178,68 forinton jegyezték 1,508 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a kedd délutáni 180,60 forint és 1,508 dollár/euró árfolyammal.

A pillanatnyi devizaárfolyamok megtekintéséhez kattintson ide!

Az elemzők szerint enyhültek a dubaji államadóssággal kapcsolatos aggodalmak, s ez kedvezően hatott a közép-kelet-európai térség devizáira.

A múlt héten csütörtökön sokként érte a piacokat a Dubai World fizetési nehézségeinek híre, s a befektetők kockázatvállalási hajlandóságának romlása miatt elsősorban a magas hozamú devizák gyengültek. Ennek hatására a forint euróval szembeni árfolyama akkor 273 forint fölé emelkedett.

Kolba Miklós, az ING pénzpiaci kereskedője szerint csendesedik a pánikhangulat, s ez jót tett a feltörekvő piacok devizáinak. Ebből a forint is profitál a szakértő szerint az elkövetkező időszakban. Szerinte akár 270 forint is lehet az euró, ám nem zárta ki a még esetenkénti gyengülést hozó kilengéseket sem. Ez esetben a forint árfolyama az euróval szemben elérheti a 275 forintot.

A svájci frank 179,40 forintot ért szerda kora délelőtt a kedd délutáni 180,50 forint után, míg száz japán jen 205,90 forintot ért a kedd délutáni 208,20 forinttal szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.