BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 74,14 pontos emelkedéssel, 20.788,43 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,36 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az ünnepek alatt nyitva tartó nemzetközi piacokon töretlen volt az emelkedés, és így várhatóan Európa is pozitív tartományban kezdi meg a kereskedést.

Úgy vélte azonban, hogy az optimizmus nem gyűrűzik át erőteljesen a fejlődő piacokra, ezért alacsony forgalom mellett csak minimálisan emelkedhet a BUX hétfőn. Hozzátette: a nap folyamán nem várható a kereskedést jelentősen befolyásoló makroadat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 20,89 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 20.714,29 ponton zárt a legutóbbi kereskedési napon, szerdán.


 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.