BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csendes nap lehet a mai a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 69,69 pontos emelkedéssel, 22.579,89 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,31 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője nem számít nagy változásokra a budapesti börzén.  

Friss deviza- és részvénypiaci adatokat itt találhat

Az amerikai piac zárva van hétfőn, emiatt "laposabb" lehet a kereskedés. Kedden dőlhet el, hogy a pénteki csökkenés csak egynapos korrekció, vagy egy nagyobb visszaesés kezdete volt - mondta az elemző. Hozzátette, hogy utóbbinak ad kevesebb esélyt.

Fazakas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője a szokottnál alacsonyabb forgalomra számít, amit az amerikai piac zárva tartása indokol. Az elemző várakozása szerint ugyanakkor a Mol kissé átlag alatt teljesíthet. A Mol-csoporthoz tartozó INA egyik finomítójában ugyanis robbanás történt a hétvégén, és ez némi bizonytalanságot okozhat a Mol kereskedésében is. A piac egyelőre további hírekre vár azzal kapcsolatban, hogy mekkora a kár, vagy várható-e esetleges termeléskiesés.

A BUX 471,28 pontos, 2,05 százalékos csökkenéssel, 22.510,20 ponton zárt pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.