BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A héten bármikor jöhet egy eladói hullám a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,41 pontos csökkenéssel, 20.707,03 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,13 százalékkal gyengült.

Csendes, eseménytelen napot várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők, akik szerint a Mol hétfőn közzétett 2009. évi gyorsjelentését még "meg kell emészteniük" a befektetőknek.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház elemzője elmondta: a tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartanak, így inkább a belföldi hírek mozgathatják a részvényárfolyamokat.

Az elemző hozzátette: a Mol hétfőn közzétett 2009. évi gyorsjelentése vegyes képet mutat, és időt vesz igénybe annak "megemésztése", hogy ez milyen hatással van az olajpapír árfolyamára. Összességében csendes, eseménytelen kereskedést vár a Buda-Cash elemzője.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője kisebb lefelé csúszást vár a hétfői kereskedésben, elsősorban a nemzetközi tőzsdék árfolyammozgását követheti a BÉT. Az elmúlt héten nem nagyon voltak eladók a BÉT-en, de a héten bármikor "beüthet" egy eladói hullám - mondta a bróker.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,98 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 20.733,44 ponton zárt pénteken.

Friss deviza- és árupiaci adatok itt

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.