BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azonnal lépett az OTP a 10 milliós bírságot követően

Az OTP Bank Nyrt. a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének piacfelügyeleti eljárásban hozott határozatát tudomásul veszi – olvasható a cég közleményében.

A pénzintézet a 10 milliós bírságot jelentő határozattal kapcsolatban leszögezi: a bank eddig is elkötelezett volt a piacbefolyásolás elleni küzdelemben, ehhez megfelelő belső eljárásokkal és kontrollokkal rendelkezik, amelyeket a Felügyelet is több esetben vizsgált és intézkedést igénylő hiányosságot nem tárt fel.

A nyilvánosságra hozott felügyeleti határozat indokolása is tartalmazza, hogy a felügyeleti intézkedésre okot adó téves ajánlat bevitelére nem szándékosan, hanem egyértelműen ügyintézői figyelmetlenség miatt került sor. Az utóbbiakkal összefüggésben a bank haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket. A Felügyelet megítélése szerint azonban a mintegy kétperces, rövid időszak is alkalmas volt arra, hogy a tévesen rögzített, majd visszavont ajánlat a piac számára félrevezető lehessen.

Annak érdekében, hogy az ilyen típusú emberi mulasztások a jövőben megelőzhetőek legyenek, az OTP Bank ajánlásokat fogalmazott meg a BÉT kereskedési rendszerébe épített kontrollok továbbfejlesztéséről, ezzel egyidejűleg megvizsgálja saját rendszerének továbbfejlesztési lehetőségeit is – írja a cég közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.