BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EBRD-hitel a CIB Banknak

Százmillió euróig terjedő finanszírozási csomagot nyújt az Intesa Sanpaolo bankcsoport magyarországi, bosznia-hercegovinai és szerbiai leányvállalatainak a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Az összeget a három ország kis- és középvállalatainak lehet továbbhitelezni.

Az EBRD csütörtökön Londonban kiadott közleménye szerint a két bank együttműködésének célja a térségi reálgazdaságok finanszírozási forrásainak bővítése.

A tervezett csomag három külön hitelkeretet tartalmaz. Ebből 50 millió eurót a magyarországi CIB Bank kap, az összeg másik felén az Intesa boszniai és szerbiai érdekeltségei osztoznak.

A CIB Banknak nyújtandó keret egy része forinthitel; ennek célja a helyi valutában történő hitelezés elősegítése és a fedezetlen helyi kölcsönfelvevők devizakockázatainak csökkentése - közölte az EBRD.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.