BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görög pánikban zuhan az euró

Az euró ma egy éves mélypontra süllyedt a jennel szemben, miközben a dollár a legtöbb fontos devizával szemben erősítette. A piacok ismét a görög helyzettel kapcsolatban aggódnak.

A görögországi helyzet ismét sokkolta a befektetőket, hiszen a Standard & Poor’s és a Moody’s közölte, hogy leminősítheti a hatalmas adóssággal – és jelenleg tüntetésekkel és sztrájkkal – küzdő Görögországot.

Az euró egy éves mélypontra süllyedt a jennel szemben, a japán valuta viszont mind a 16 legfontosabb devizával szemben erősített. A dollár a 16 devizát tartalmazó kosárból 14 pénznem viszonylatában tudta megszilárdítani pozícióját. Az európai deviza 0,3 százalékot gyengült a zöldhasúval szemben – jelenti a Bloomberg.

Európában a Dow Jones Stoxx 600 index 0,2 százalékot esett, a kontinens egészét átfogó FTSEurofirst 300 0,2 százalékot esett vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.