BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX nyerte a napot

Az amerikai egészségügyi törvény kongresszusi elfogadását pozitívan értékelték a piacok, az európai mutatók többsége pluszban zárt, míg Amerikai is emelkedésben nyitott.

 Főleg a gyógyszerpapírok vették ki részüket az örömből, míg a nyersanyag gyártók és a bányatársaságok árfolyama esett. A régióban ismét a BUX vitte a prímet, egyedül volt képest a zöld tartományban maradni.

Részletes adatok a piaci mozgásokról ITT!

A hazai mutató egész napos oldalazást követően 1,39 százalékkal pattant fel zárás előtt, 23 872,75 ponton húzta le a rolót. A forgalom 23,89 milliárd forintot tett ki. A nagypapírok közül az OTP húzta a kosarat, a bankpapír 2,24 százalékos drágulással, 6825 forinton zárt. A Mol-részvények értéke 1,68 százalékkal emelkedett 19 650 forintra, míg a Richter jegyzése 0,70 százalékkal 43 000 forintra kapaszkodott. A Magyar Telekom változatlan szinten, 749 forinton húzta le a rolót.

Továbbra is felülteljesíthetik régiós szektortársaik értékeltségét a hazai papírok, mindaddig, amíg Magyarország marad az egyik legkedveltebb befektetési célpont a világban – véli Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője. A térség országaiban ugyanis lazult az államháztartási fegyelem az utóbbi egy évben, míg nálunk szigorú politika folyt, és ez a folyamat tette kedveltté a hazai likvid papírokat, főleg az OTP-t – véli a szakember.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.