BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határ közelében jár a forint

A devizapiacon nem volt ma derűs a hangulat, az euró ára 265 forint fölé emelkedett délután, zárás ellőttre is csak 264,42 forintig fordult vissza.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megnézheti!

A dollár pedig 196 forint fölött járt, zárás előtt 195,35 forintba került a zöldhasú, míg a svájci frank 184,90 forint körül ingadozott este.

Az elmúlt hét első felében még a görög deficittúllépés miatt az eurózóna pénzügyi stabilitásával szemben korábban felmerült kételyek csillapodása, a befektetői bizalom helyreállása segítette a forint és a térségbeli devizák erősödését. A hét második felében azonban ismét a törlesztési feltételekkel szemben elégedetlenségének hangod adó Görögország került a figyelem középpontjába, újból óvatosságra intve a befektetőket.

Görögország csütörtökön figyelmeztette az Európai Uniót, hogy a jelenlegi magas adósságszolgálati költségek mellett esetleg nem lesz képes teljesíteni az ígért költségvetési megszorításokat, valamint felvetette annak a lehetőségét, hogy mégiscsak igénybe veszi az IMF segítségét, amennyiben nem látja konkrétan körvonalazódni az uniós támogatási rendszer mechanizmusát. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.