BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német tőzsdére vinnék az MKB-t

Még mindig egyeztet az MKB Bank jövőjéről az Európai Bizottság és az anyavállalat, a Bayerische Landesbank – közölte Gerd Häusler, a német tartományi hitelintézet vezérigazgatója.

A BayernLB-nél ugyanakkor lapunkat úgy tájékoztatták: a tartományi bank továbbra is a korábban megfogalmazott célt követi, vagyis középtávon, tehát 2013-ra az MKB Banknak el kell elérnie a tőkepiaci érettséget. (A hazai hitelintézet részvényeit az anyabank szándékai szerint a német tőzsdére vezetnék be.)

Az MKB Bank további sorsa nem érdektelen a hazai piac szempontjából, hiszen tavalyi, csoportszintű mérlegfőösszege alapján a második számú versenyzőről van szó. Az univerzális hitelintézetként működő MKB egyébként elég jól viselte a válság hatásait, igaz, a 2009-es, hatmilliárd forintos, adózás előtti eredménye bő egynegyedével kevesebb a bázisidőszakinál.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.