BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alulteljesített ma a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,22 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 23.797,60 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 32,2 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt., üzletkötője elmondta: a hétfői pozitív amerikai tőzsdezárás után jelentősebb pluszban nyitott a BUX kedden, amelyet a délelőtt folyamán alacsony forgalom melletti erőteljes emelkedés követett. Délutánra azonban elfogyott az optimista befektetői lendület a magyar piacon annak ellenére, hogy több, az elemzői várakozásnál jobb nemzetközi makroadat és vállalati eredmény is napvilágot látott.

Kiemelte: a keddi kereskedési nap második felében folyamatos lemorzsolódás jellemezte a magyar börzét, a BUX-ot leginkább a Richter gyenge teljesítménye húzta le.

Rámutatott: a régiós tőzsdék gyengébben teljesítettek nyugat-európai társaiknál, azonban a BÉT alulteljesítésben kiemelkedett közülük.

  A szakértő hangsúlyozta: a magyar tőzsde vezető részvényeinek árfolyamai fontos ellenállási szintek közelében vannak, amelyek áttörésével egy nagyobb esés várható ezen papírok piacain.

 Hozzátette: a keddi emelkedés ellenére a nemzetközi piacokon is nagyon törékeny a pozitív hangulat.

A Mol árfolyama 10 forinttal, 0,05 százalékkal 19.555 forintra erősödött, 6,5 milliárd forintos forgalomban.

    Az OTP részvények ára 35 forinttal, 0,52 százalékkal 6.800 forintra nőtt, forgalmuk 18,1 milliárd forintot tett ki.

    A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 1,43 százalékkal 781 forintra emelkedett, forgalma 3,4 milliárd forint volt.

    A Richter papírok ára 1200 forinttal, 2,79 százalékkal 41.800 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,9 milliárd forint volt.

    Az Egis 293,1 millió forintos forgalom mellett 20 forinttal, 0,09 százalékkal 21.300 forintra esett.

    A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2.120,59 ponton zárt kedden, ez 10,92 pontos, 0,51 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.