BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi fékezheti meg az euró erősödését?

Az euró az ázsiai kereskedésben erősödött ma délelőtt és az elemzők szerint ez így is marad, de a közös európai valuta erejét elszívhatja a Görögországgal kapcsolatos bizonytalanság.

Egy euró ma délelőtt a tokiói kereskedésben 1,3616 dollárt ért, majd 1,3650 dollárig erősödött New York-ban. A közös európai valuta az ázsiai devizákkal szemben mutatott fel erősödést.

Ez egyrészt betudható annak, hogy Szingapúr közölte: gazdasága várhatóan 9 százalékkal növekszik ebben az évben, ezzel a város-állam jelentősen felfelé módosította prognózisát. Másrészt az ország monetáris felügyelete közölte, hogy szigorúbb monetáris politikába kezd az infláció megfékezésére.

A Nomura Securities elemzője az AFP-nek elmondta: az euró árfolyamának emelkedése teljes mértékben a fenti két tényezővel magyarázható. Hiroshi Maeba úgy látja, hogy az euró várhatóan tovább erősödik majd, de bármilyen, a görögországi helyzettel kapcsolatos új bizonytalanság tényező változtathat a helyzeten.

A befektetők a tengerentúlra tekintenek ma, hiszen hamarosan nyilvánosságra kerül a Fed Bézs Könyve az amerikai gazdaság várható alakulásáról. Emellett az amerikai jegybank elnöke ma beszámolót tart a Kongresszus előtt és ma várható a kiskereskedelemmel kapcsolatos adat is.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.