BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltakarítják a vért a parkettről - Erősebb a forint

A tegnapi "vérfürdő" után ma reggel korrekció kezdődött a Budapesti Értéktőzsdén, ahogyan azt az elemzők várták.

A BÉT pluszban kezdett ma reggel és a forint is erősödött. Egy euróért most 278,89 forintot adnak, a dollár ára 226,85 forint, a svájci frankért 195,71 forintot adnak.

A BUX 2,34 százalékos pluszban, 21 162 ponton áll, a blue chipek mindegyike emelkedik. A legnagyobb pluszt a tegnapi nap egyértelmű vesztese, az OTP könyvelheti el, a papír ára most 5 478 forint. A Molért 17 150 forintot adnak, a Richterrel 40 500 forinton kereskednek, a Magyar Telekomért 668 forintot adnak.

Az elemzők szerint a tegnapi esés után ma további korrekció következhet a BÉT-en. Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője főként a kedden több mint 10 százalékos mínuszban záró OTP piacán vár emelkedést a szerdai kereskedésben. Elmondta: van tere az emelkedésnek, ugyanakkor a strukturális problémák nem oldódtak meg, így tovább tarthat az esés. Az üzletkötő az OTP és a Mol papírok 3 százalék körüli emelkedését várja már a nyitáskor. Kedden ez a két papír esett legnagyobbat.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.