BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két jó hír Európa legnagyobb bankjától

Az HSBC mai jelentéséből kiderült: a bank amerikai divíziója ismét profitot termel, emellett két éve nem volt ilyen alacsony a rossz kölcsönök aránya.

A legnagyobb európai bank megfogalmazása szerint "bőven felülmúlta" 2010-es első negyedéves adózás előtti nyereségével a tavalyi év azonos időszakának eredményeit. Az HSBC úgy értékeli, az európai pénzügyi nehézségeket ellensúlyozza a kiegyensúlyozott ázsiai javulás.

Ezt mutatja, hogy két éve nem volt ilyen alacsony a rossz hitelek költsége mind a lakossági, mind a céges üzletágban. Emellett a pénzintézet az első negyedévben profitot vár a korábban veszteséges amerikai divízójától is. Michael Geoghegan vezérigazgató a BBC szerint úgy fogalmazott: egyelőre nem deklarálhatják a győzelmet a tengerentúlon, de a fejlődés egyértelműen igazolja, hogy a menedzsment jó úton halad.

Az HSBC volt a FTSE 100 index legnagyobb nyertese, árfolyama 5 százalékkal emelkedett a londoni kereskedésben. A piacok szoros figyelemmel követik a bank közléseit, mivel az HSNC nem közöl részletes negyedéves adatokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.