BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is az adósságválsággal kapcsolatos hírekre figyel a piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 415,48 pontos emelkedéssel, 21.291,24 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 1,99 százalékkal erősödött.

Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője a szerdai negatív amerikai zárás ellenére a határidős indexek alapján enyhén pozitív nyitást várt a Budapesti Értéktőzsdén.

A további kereskedés iránya azonban bizonytalan - fűzte hozzá. Délután fél háromkor teszik közzé az amerikai bruttó hazai termék (GDP) első negyedévi alakulásával kapcsolatos második becslést. Ha ez jelentősen eltér az első becsléstől, akkor az megmozgathatja a piacokat - mondta Tóth Gergely.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Hozzátette ugyanakkor, hogy alapvetően továbbra is az adósságválsággal kapcsolatos hírekre figyel a piac. Szerdán kiderült, hogy Kína felülvizsgálja euróövezeti kötvény-portfólióját az egyes tagországok, így Görögország és Portugália államháztartási hiányával kapcsolatos aggodalmak kapcsán. Ha további hasonló hírek érkeznek, az erősítheti a negatív hangulatot - vélekedett Tóth Gergely.

A CIB Bank reggeli elemzése szerint a vártnál jobb makroadatok ellenére a piac szerdai mozgása nem volt meggyőző, a volatilitás továbbra is nagyon magas, ami a befektetők bizonytalanságát mutatja. Az elmúlt közel két hét 15 százalékos esése után nem meglepő egy kis emelkedés, de ez még nem jelenti feltétlenül a korrekció végét.

Hozzáfűzik: Amerikában is nap végi eladási hullám tolta lefelé az indexet, ez pedig nem alapozta meg a csütörtöki kezdéshez a pozitív hangulatot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 196,21 pontos, 0,95 százalékos emelkedéssel, 20.875,76 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.