BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az eurón a jen zuhanása sem segített

Az ázsiai részvények jegyzése ma követte a New Yorkban tegnap este bekövetkezett kurzuscsökkenést, mivel az euróövezet adósságválsága miatt idegesség arra késztette a befektetőket, hogy mérsékeljék kockázatosabb pozícióikat.

Az euró átmenetileg erősödött, miután négyéves mélypontot ért el, az európai devizát segítette, hogy a jen jegyzése erősen esett, miután Yukio Hatojama japán miniszterelnök bejelentette, hogy lemond. Utódjának Naoto Kan pénzügyminisztert tippelik, aki állítólag a jen gyengítésének a híve.

Mivel nincsenek olyan jelek, miszerint a japán üzleti élet vezetői panaszkodtak a jelenlegi kormánynál az erősebb jen miatt, a japán valuta intervenció esélye továbbra  is kicsi - fogalmahott Masafumi Yamamoto, a Barclays Capital szakértője a Reutersnek nyilatkozva.

Az euró tegnap négyévi mélypontot ért el, és 1,2110 dollárral jegyezték, miután az Európai Központi Bank figyelmeztetett arra, hogy a bankoknál újabb veszteséghullám következhet be. Kereskedők szerint az euró eladását célzó nyomás valószínűleg folytatódik, mert a piac egyre bizakodóbb, hogy az amerikai gazdaság és bankrendszer sokkal jobb formában van, mint az európai, ez pedig a zöldhasút erősíti az euróval szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.