BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EKB: Tovább vásároljuk a kötvényeket

Az Európai Központi Bank továbbra is vásárol államkötvényeket, amíg a piacok kellően nem stabilizálódtak.

Ezt Manuel Gonzalez-Paramo, az  EKB igazgatóságának tagja jelentette ki a Financial Times Deutschland csütörtöki számának nyilatkozva. "A programok eddig igen jól haladnak"- tette hozzá. Az EKB a múlt hónapban kezdte el szuverén kötvények vásárlását a kötvénypiacok megtámogatására – tudósít az RTT News.

Gonzalez.-Paramo szerint a likviditás visszatért a piacokra, mégpedig a május elején tapasztalt szint felett, de a helyzet még nem teljesen normális - fejtegette. Bár a befektetők továbbra is óvatosak, szerinte nem helyes azt feltételezni, hogy jelenleg az EKB az államkötvények egyedüli vásárlója.

Igen frusztráló - vélte - hogy a hitelminősítő intézetek még mindig prociklikus módon járnak el, ugyanakkor elutasította azt az elgondolást, mely szerint az EKB hitelminősítő intézetként járhatna el. "Nem egy központi bank feladata, hogy hitelminősítéseket tegyen vagy belső értékeléseket tegyen közzé." 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.