BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó ürüggyel szabadulnak az eurótól a befektetők

Úgy tűnik, kifulladóban van az euró erősödése, mert a befektetők nyereségrealizálást hajtanak végre és a közös valutával kapcsolatban a hangulat továbbra is labilis.

Kereskedők szerint a Moody’s által végrehajtott leminősítést a befektetők ürügyként használják fel arra, hogy csökkentsék az uniós közös valutában létesített pozícióikat. A Moody’s lépése további nyomást gyakorolhat a piacra, de a kockázatvállalással kapcsolatos étvágy újraéledése megfékezheti az erőteljes csökkenéseket - tették hozzá a Reutersnek nyilatkozó elemzők.

Továbbra is nyitott kérdés, vajon az euró korábbi relatív erősödése – 1,19 dollárról 1,22 dollárra – átmeneti jellegű-e, de a görög leminősítésre egyik napról a másikra mutatott éles reakció azt sugallja, hogy a hangulat még mindig rendkívül törékeny - véli Mattnew Strauss, az RBC Capital vezető valuta-stratégiai elemzője.

A Moody’s lépése egyébként már a forintpiacon is megmutatkozott, a hazai deviza jelentősen gyengült tegnaphoz képest. Egy euró jelenleg 1,2189 dollárt ér.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.