BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb visszapattanás jöhet a részvénypiacon

- A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 310,22 pontos emelkedéssel, 21.413,63 ponton nyitott pénteken. Az index a legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 1,47 százalékkal erősödött.

A csütörtöki szerény emelkedés után pénteken ismét erősödést várnak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők. 

 Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője elmondta: fél-egy százalékos pozitív tartományú nyitásra számít a Budapesti Értéktőzsdén pénteken. A múlt heti pesszimista hangulat és túladottság után kisebb visszapattanás következhet, és a forint is tovább erősödhet - vélekedett a szekértő.

A CIB Bank elemzése rámutat: csütörtökön - főleg egyedi hírek hatására - jókedvre derültek a piacok, a fő részvényindexek mindenhol pozitív tartományban zártak, az euró az európai és amerikai kereskedési órákban erősödött.

Az Egyesült Államokban pénteken két viszonylag fontosabb adat is napvilágot lát. A kiskereskedelemben valószínűleg kissé bővült a forgalom, a fogyasztói bizalom pedig korrigálhatott a májusi piaci pánikkor látott romlás után. Az aggodalom azonban megmaradt, hogy a csak lassan stabilizálódó munkaerőpiac huzamosabb ideig nyomás alatt tarthatja a magánfogyasztást.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 188,34 pontos, 0,90 százalékos emelkedéssel, 21.103,41 ponton zárt csütörtökön.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.