BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miként reagál a tőzsde a bankadó részleteire?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109,19 pontos csökkenéssel, 21.220,77 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,51 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője negatív nyitást vár pénteken reggel, mivel a csütörtöki budapesti zárásra még nem volt hatással az amerikai mínuszos zárás, ráadásul a vezető ázsiai tőzsdemutatók többsége is gyengült pénteken.

Az elemző szerint emiatt egyre kisebb az esély, hogy az OTP papírok árfolyama emelkedjen, még ha nyilvánosságra is kerültek részletek a bankadóról. Ugyanakkor a becslések szerint a 30 milliárd forint körüli 2010-es bankadó kifejezetten kedvező lenne az OTP számára a korábbi, 30-80 milliárd forintos becslésekhez képest.

Friss részvény- és devizapiaci adatok itt

Káplár Norbert, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője is negatív tartományú nyitást, majd oldalazó kereskedést vár péntekre. A kereskedést makrogazdasági adatok nem befolyásolják, esetleg a délután az Egyesült Államokból érkező júniusi fogyasztói hangulatindex adhat irányt a kereskedésnek.

Hozzáfűzte: a piacok a hétvégi torontói G20 csúcstalálkozóra, illetve annak várható döntéseire készülnek. Az elmúlt napokban a nemzetközi sajtó beszámolt arról, hogy éleződnek az ellentétek az Egyesült Államok és Németország között a gazdasági, illetve pénzügyi válságból való kilábalás stratégiáját illetően. Bírálta az általa túlzottnak nevezett német takarékoskodást Barack Obama amerikai elnök, aki a válság elhárítása érdekében mindenekelőtt a gazdasági növekedés ösztönzését sürgette.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.