BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb különadótervek

Terhek. Több nagy, a magyar piacon is érdekelt nemzetközi bankcsoport vezetője a napokban levélben kérte a kormányfőt: gondolja át a bevezetni tervezett, a pénzügyi szektort érintő különadó lehetséges hatásait - értesült lapunk. Közben kiderült az is, hogy szélesedik az alanyi kör: az alapkezelőket, a pénztárakat és a pénzügyi közvetítőket is beemelnék az érintettek közé.

A hitelintézeteken kívüli társaságoknak összesen 80 milliárd forinttal kellene hozzájárulniuk a büdzséhez. Az érintett cégek azonban vitatják, hogy ekkora mértékű hozzájárulás egyáltalán lehetséges volna. Ami pedig a bankokat illeti, náluk még gyakorlatilag semmi nem dőlt el: sem a nyereség, sem az eszközállomány alapján számolt adó lehetősége nem került le végleg a napirendről. Az OTP-részvénynek mindenesetre nem használ a különadó körüli bizonytalanság.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.