BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX is lendületet kaphat ma

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 173,30 pontos emelkedéssel, 22.824,53 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,77 százalékkal erősödött.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág igazgatója emelkedésre számít a magyar piacon. Véleménye szerint az amerikai piacok keddi jó hangulata az európai tőzsdéken éreztetni fogja hatását. A New York-i tőzsdeindexek ugyanis kedden az európai piacok zárása után jelentősen emelkedtek, és az optimista hangulat a devizapiacokon is érzékelhető volt. A forintot 277 alatt is jegyezték az euróval szemben, ami Szegner Balázs szerint szintén pozitív jel.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kiemelte, hogy az amerikai jelentési szezon erősen indul, a kedden este közölt Intel eredmény a világ részvényindexeire is határozottan pozitív hatással van, az ázsiai tőzsdék is jól szerepeltek szerda reggel.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az elemző szerint úgy tűnik, hogy a felpattanás újabb erőre kapott, így a magyar börze is kaphat lendületet szerdán, és ez akár a hét hátralevő szakaszában is kitarthat. Igazán látványos emelkedést azonban inkább csak az OTP-nél tud elképzelni, a bankpapírnál ugyanis még nagyon távol van a korábbi csúcsok szintje.

A CIB Bank előrejelzése szerint szerdán jelentős vállalati gyorsjelentés nem érkezik. A makrogazdasági adatok közül az eurózóna ipari termelése lehet érdekes, itt újabb növekedést várnak az elemzők. Amerikából fontos információ lesz a júniusi kiskereskedelmi forgalom alakulása, ebben kisebb visszaesést áraz a piac.

A BUX 202,58 pontos, 0,90 százalékos emelkedéssel, 22.651,23 ponton zárt kedden.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.