BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BUX: lassú üzletmenet lehet ma oldalazással

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 136,73 pontos csökkenéssel, 22.772,66 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,60 százalékkal gyengült.

Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője szerint a részvénypiacok hatodik napja tartó emelkedése könnyen átmehet oldalazásba vagy kisebb korrekcióba csütörtökön. A BÉT-en lassú üzletmenet, alacsony forgalom mellett picit lefelé mozgó vagy oldalazó ármozgások várhatók. Délután viszont az amerikai makrogazdasági adatok adhatnak új irányt a piacoknak - mondta a kereskedő.

A CIB Bank a reggel közölt elemzésében emlékeztet, hogy az amerikai Fed nyíltpiaci bizottsága (FOMC) legutóbbi ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve a negatív folyamatokra terelte a figyelmet, és ennek hatására kissé romlott a részvénypiacok hangulata. A jegyzőkönyvben lefelé módosították az amerikai növekedési kilátásokat.

Csütörtökön az Egyesült Államokban júniusi termelői árakat, valamint heti munkanélküliségi segélykérelmi adatokat közölnek. Ezek mellett a vállalati hírek - az AMD, a Google és JPMorgan eredményei - tarthatják izgalomban a piacokat. A BUX 258,16 pontos, 1,14 százalékos emelkedéssel, 22.909,39 ponton zárt szerdán.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.