BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak az eladói nyomás enyhülésében lehet bízni ma a pesti parketten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 108,73 pontos csökkenéssel, 21.402,96 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,51 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint reményt keltő volt a keddi kereskedés, a gyengülő trenddel szakítani látszó OTP-vel és BUX-szal. Azonban az esti amerikai zárás könnyen tönkreteheti e kisebb felpattanás eredményét.

Másban ugyanis véleménye szerint nem nagyon lehet bízni, mint az eladói nyomás enyhülésében. Az elemző nap közben továbbra is nyári, csökkentett forgalomra számít.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A CIB Bank elemzői napközben a német ipari megrendelési adatot figyelik, amiben továbbra is bővülést vár a piac. A japán tőzsde 0,8 százalékos mínuszban, a kínai stagnálás közelében tartott reggel és az európai határidők is 0,5-1 százalékos mínuszos nyitást jeleznek. A keddi amerikai zárás elmosta az optimizmust a piacokról, így egyelőre úgy tűnik, a hangulat nem tudott érdemben megfordulni.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 426,70 pontos, 2,02 százalékos emelkedéssel, 21.511,69 ponton zárt kedden.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.