BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszabb esési időszak után korrekció jöhet a részvénypiacokon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 290,82 pontos emelkedéssel, 21.951,96 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 1,34 százalékkal erősödött.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője nyereséget vár az amerikai piacokon mutatkozó erősödés után. Hozzátette, hogy ez még nem jelent majd trendváltást, inkább hosszabb esési időszak után korrekciót. A bróker az amerikai piacok erősödéséhez képest Európában mérsékeltebb emelkedésre számít. A pozitív várakozásokhoz hozzájárul a forint erősödése is - mondta Varjú Péter.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője is emelkedést vár az amerikai piacok erősödését követve. A bróker szerint a forgalom nem változik, meglepő lenne a nagyobb - 40-50 milliárd forintos - adás-vétel.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Csütörtökön a budapesti tőzsdei mozgásokat is meghatározó európai piacokon a német ipari termelési és amerikai munkanélküliségi adatokra figyelnek, de már árazzák az árfolyamokban a jövő hétfőn kezdődő gyorsjelentési szezon optimizmusát is - olvasható a CIB Bank reggeli részvénypiaci híreiben. Csütörtökön az Európai Központi Bank és a brit jegybank is dönt az irányadó kamatról.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 149,45 pontos, 0,69 százalékos emelkedéssel, 21.661,14 ponton zárt szerdán.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.