BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít az euró

Az euró dollárral szembeni jegyzése szerdán szilárdan tartotta magát a kéthavi csúcs közelében, mivel a befektetők a dollár és az amerikai állampapírok helyett a kockázatos, de nagyobb hasznot hozó eszközök, így az európai deviza felé fordultak.

A dollárra további nyomás nehezedhet, különösen a magasabb hozamokat biztosító valuták részéről, a robosztus amerikai vállalati profiteredményekre való reagálásként. Kereskedők szerint a befektetők fokozatosan kivonulnak a készpénzből és az alacsony hozamot biztosító amerikai kincstárjegyekből, euró és növekedést biztosító valuták vásárlására – jelenti a Reuters.

A hangulat hajtóereje, hogy jól indult az amerikai vállalatok profitjelentési időszaka és enyhültek az aggodalmak az euróövezet szuverén adósságával és a pénzügyi ágazattal kapcsolatban. Az eurót ma 1,270 dollárral jegyezték. Kedden a közös európai deviza kéthavi csúcsot ért el a dollárral szemben, 1,2739 dolláros jegyzéssel. Az árfolyamra gyakorlatilag nem hatott, hogy a Moody’s leminősítette Portugáliát.

A befektetők ehelyett úgy döntöttek, inkább a sikeres görög államkötvény aukcióra figyelnek – Athén jelentős túljegyzéssel értékesített állampapírjait, enyhítve ezzel az államcsőd kockázatával kapcsolatos aggodalmakat.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.