BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít az OTP, erős a forint

A forint ma az elemzői várakozásoknak megfelelően stabilan tartja magát a három fontos devizával szemben, a BUX is pluszban áll jelenleg.

Egy euróért jelenleg 277,96 forintot adnak, a dollár ára 220,05 forint, a svájci frankkal 208,22 forinton kereskednek. A forint egész nap egyenletesen teljesít, a jelek szerint késő délutánra sem veszíti el reggeli lendületét.

A BUX 1,47 százalékos pluszban, 22 777 ponton áll, a blue chipek közül csak a Richter gyengül, a gyógyszeripari papír ára 0,33 százalékkal, 44 800 forinton áll. A Mol ára 2,06 százalékkal, 20 730 forintra emelkedett. A Magyar Telekom ára 0,87 százalékkal, 688 forintra emelkedett, az OTP-ért 3,10 százalékkal többet, 5 285 forintot adnak.

A részvénypiacokat elvileg nyomaszthatta egy kissé, hogy a Moody’s leminősítette Portugáliát, de az Equilor szerint a piacok már gyakorlatilag immunisak az ilyen típusú hírekre. A hangulatot egyébként javítja, hogy jól kezdődött az amerikai gyorsjelentési szezon, az Alcoa a vártnál erősebb teljesítményről számolt be. További megnyugtatásul szolgálhat, hogy Görögország ma sikeres állampapír aukciót hajtott végre, ez segíthet eloszlatni az Athén csődjével kapcsolatos aggodalmakat.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.