BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma akár nagy napja is lehet a BÉT-nek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 88,84 pontos emelkedéssel, 22.748,89 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,39 százalékkal erősödött.

Folytatódhat az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén szerdán, amennyiben a világ részvénypiacain is marad az optimista hangulat. 

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy látja, a világban tovább tart a jókedv, így a BÉT megpróbálkozhat a kulcsszintek áttörésével. Ezek közül a legfontosabb az OTP 5.400 forintos árszintje. Megjegyezte, hogy ez az ármagasság az elmúlt két hónapban kétszer járt azonnali 15-20 százalékos eséssel.

Az elemző szerint akár "nagy napja" is lehet a BÉT-nek, ha a világ olyan optimista marad, ahogy az pillanatnyilag látszik, de hozzátette, hogy a fejlett piacokon a szokásos nyári "sávozás" látható, és e sávnak éppen a tetején járnak.

Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. befektetési tanácsadója szerint a külföldi hangulat, elsősorban a vállalati gyorsjelentések mozgathatják majd a piacokat.

A magyar tőzsdei vállalatok közül elsőként a Zwack tette közzé a gyorsjelentését. A társaság üzleti évének első negyedéve, az április-júniusi időszak meglehetősen gyengére sikerült. A bruttó árbevétele 23,1 százalékkal 5,13 milliárd forintra, az adózás előtti nyeresége 32,8 százalékkal 697 millió forintra csökkent.

A BUX 459,42 pontos, 2,07 százalékos emelkedéssel, 22.660,05 ponton zárt kedden.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.