BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma jobb hangulatban ébredt a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,89 pontos emelkedéssel, 22.023,27 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,82 százalékkal erősödött.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a pozitív várakozást erősíti, hogy optimistábbá vált a nemzetközi piaci hangulat. Az amerikai tőzsdeindexek enyhe emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést, és az ázsiai tőzsdék is felfelé vették az irányt.

Ezen kívül a forint is erősödött kissé kora reggel. Ugyanakkor a magyar piacon a bizonytalanság továbbra is jelen van. A kormány részéről érkező kommunikációs elemekre érzékenyen reagálhatnak a befektetők.

A CIB Bank is kiemeli elemzésében, hogy kissé javult a hangulat a piacokon, enyhén negatív európai zárások után az amerikai részvényindexek már mérsékelt emelkedéssel fejezték be a kereskedést.

Kedden a tengerentúlon ingatlanpiaci adatokat közölnek a megkezdett házépítések és engedélyek számáról, amelyben visszaesés várható. A piaci figyelem Magyarországon azonban elsősorban a belföldi eseményekre irányulhat. 

A BUX 653,44 pontos, 2,90 százalékos csökkenéssel, 21.843,38 ponton zárt hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.