BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megdobja az európai piacot az Apple

Az európai részvények gyors árfolyamemelkedése valószinűsíthető, miután a befektetők bizalmát megtámogatta az Apple által bejelentett jelentős profitnövekedés.

Az amerikai cég nettó profitja ugyanis a június 26-val zárult három hónapban 3,25 milliárd dollár volt, az egy évvel korábbi időszakban feljegyzett 1,83 milliárd dollárral szemben. A hír nyomán New Yorkban a tőzsdei zárás utáni kereskedésben az Apple részvényeinek jegyzése 3,4 százalékkal emelkedett a Reuters jelentése szerint.

Ezt követően a részvénykurzusok Ázsiában is emelkedni kezdtek. Az amerikai piacok zárása után az Apple szokatlanul jó hangulatú profitprognózist tett közzé, túlszárnyalva a Wall Street várakozásait, enyhítve azokat a félelmeket, amelyek szerint az általa forgalmazott iPhone 4 fogadtatása körüli vita árt majd az értékesítésnek.

A Cashline elemzése szerint a negyedéves teljesítményt meglepő módon nem a mobiltelefonok és az új iPad eladásai segítették, ezúttal az asztali gépek szegmensének volt köszönhető a felülteljesítés. Éves bázison látszik igazán, hogy mennyire jól működik a vállalat marketinggépezete, hiszen tavaly a világgazdasági depresszió derekán 8 milliárd dolláros árbevételt értek el, amely idén március-június folyamán majdnem 16 milliárd dollárra ugrott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.