BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit hozhat ma a tőzsdén a Mol-nak a Szurgut-bejelentés?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 69,82 pontos emelkedéssel, 22.518,47 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,31 százalékkal erősödött.

Kun Szabolcs várakozása szerint délelőtt a német ZEW gazdaságkutató intézet júliusi üzleti hangulatmutatója, később pedig a vállalati gyorsjelentések befolyásolhatják a piac irányát. Utóbbiak közül az Intel eredménye lehet maghatározó.

Megemlítette, hogy hétfőn az Alcoa alumíniumipari vállalat a vártnál jobb eredményeket közölt, s ez jó hír a piacok számára.

A magyar papírokat érintő hírek közül Kun Szabolcs kiemelte, hogy az orosz Szurgutnyeftyegaz pert indított a magyar olajipari társaság ellen a részvénykönyvi bejegyzésének megtagadására vonatkozó Mol Nyrt. igazgatósági határozat hatályon kívül helyezése érdekében. A szakértő szerint ez ismét a részvényesek közötti "villongást élesíti", és így negatív hatással lehet a Mol árfolyamára, jóllehet, a bírósági tárgyalást csak december 3-ra tűzték ki.

A vezető ázsiai tőzsdemutatók többnyire gyengültek kedden, elsősorban amiatt, hogy a kínai vezetés egyelőre nem tervez lazítani az ingatlanpiaci szabályozás szigorán. Európában mérsékelt emelkedést valószínűsítenek az elemezők, ám Amerikában egyelőre lefelé tartanak a határidős indexek, miután hétfőn a New York-i tőzsde erősödéssel zárt.

A BUX 145,06 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 22.448,65 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 17,4 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike veszteségben zárt az előző napihoz képest.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.