BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pörög az OTP, hívogat a kockázat

A Budapesti Értéktőzsde lendületesen kezdte a napot, a blue chipek rendre pluszban állnak, miközben a fontosabb külföldi parketteken is javult a hangulat és kezd visszatérni a kockázati étvágy.

Röviddel a nyitást követően a BUX 1,94 százalékos pluszban, 21 494 ponton áll. Az eddigi legnagyobb nyertes az OTP, 1,98 százalékos plusszal és 4 880 forintos árral. A Mol 1,91 százalékot emelkedett és 19 670 forintot ért el. A Richter 1,18 százalékot javított és jelenleg 42 700 forinton áll, míg a Magyar Telekomot 0,78 százalékos emelkedést követően 641 forinton jegyzik.

A Financial Times jelentése szerint az ázsiai gazdaságra vonatkozó bíztató adatok kezdik visszacsalogatni a befektetőket a kockázatosabb eszközökhöz, a FTSE All-World index 0,9 százalékkal emelkedett, a fémek ára ralizik, a dollár pedig kevésbé erős, miközben enyhülnek a válsággal kapcsolatos félelmek.

Az S&P 500 és az ázsiai részvények ismét emelkedni kezdtek, miután az ausztrál jegybank megnyugtatta a piacokat azzal, hogy közölte: bízik Kína növekedésében. A tegnap zárva tartó Wall Street is várhatóan optimistán, 0,4 százalékos pluszban kezd. Az európai parketteken szintén javulást tapasztalható, a bányaipari vállalatok Kínában reménykednek, így a FTSE 100 és a FTSE Eurofirst 300 0,6 százalékkal emelkedett.

A kockázati étvágy visszatérésével gyengülnek a menedéknek tartott devizák, mint a dollár és a jen, az euró ezzel párhuzamosan 0,3 százalékot erősített a zöldhasúval szemben. Emelkedett a réz, az arany és az olaj ára is.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.