BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra lehet aggódni az irány miatt a részvénypiacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,78 pontos csökkenéssel, 22.314,93 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 1,23 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint mostanában "a felfelé" az uralkodó irány, de megjegyzi, hogy a túladottságból származó erő már elfogyott, így most már az irány miatt is újra lehet aggódni. A nap egyetlen eseménye a megkezdődő amerikai gyorsjelentési szezon lesz, bár az elemző szerint nem biztos, hogy ez megmozgatja az indexet.

Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője elmondta: az európai határidős indexek enyhe emelkedést jeleznek előre, és ehhez csatlakozhat a BUX is.
Az elemző úgy véli, a múlt héten tapasztalt optimista hangulat akár ezen a héten is folytatódhat a részvénypiacokon.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Hozzátette, a befektetők fokozott figyelemmel várják az amerikai vállalati eredményeket, az elsőt, az amerikai Alcoa adatait hétfőn este teszik közzé, így ezek a hét első napján még nem befolyásolják a kereskedést.

A CIB Bank előrejelzése szerint piacmozgató makroadat nem érkezik hétfőn, a figyelem az induló amerikai vállalati jelentési szezonra helyeződik, amely inkább optimista hangulatot teremt a részvénypiacokon. A héten több banki jelentés is várható, a jövő héten közlik az európai banktesztek eredményeit, így az ezzel kapcsolatos várakozások egyre inkább a középpontba kerülhetnek.

A BUX 60,50 pontos, 0,27 százalékos csökkenéssel, 22.593,71 ponton zárt pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.