BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol és a Richter miatt nem volt nagyobb esés a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,19 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 22.899,45 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 17,94 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények vegyesen fejezték be a kereskedést az előző napi záráshoz képest.

Némileg felülteljesítő volt pénteken a BUX a nemzetközi piacokhoz képest, a külföldi piacokon tapasztalt esésnél kevésbé csökkent a magyar index.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban pénteken nem alakultak ki markáns befektetői várakozások. Ezt mutatta a kereskedések korai szakaszában kialakult pozitív hangulat, majd az amerikai makroadat nyilvánosságra kerülését követően a várakozások negatívba billentek. Így az elemző szerint nehéz a mostani befektetői hangulatot meghatározni.

A piacokat meglepte, hogy a nyilvánosságra hozott havi amerikai munkanélküliségi adat gyengébb lett a vártnál. Ez negatív hatással volt a tőzsdeindexekre mindenütt a világon. Kovács Roland szerint a BÉT-en az átlagosnál kisebb indexcsökkenése a Mol és a Richter jobb teljesítményének köszönhető.

Izbéki Ottó, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője hasonlóan vélekedett. Hozzátette: a befektetői hangulatot nagymértékben a FED jövő heti kamatdöntő ülése befolyásolhatja. Megemlítette, hogy jelentős likvid források vannak a piacon, s ez szintén piacbefolyásoló tényező lehet.

A Mol 150 forinttal, 0,73 százalékkal 20.650 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 122 forinttal, 2,26 százalékkal 5.278 forintra csökkent, forgalmuk 13,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,88 százalékkal 674 forintra esett, forgalma 508,5 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 150 forinttal, 0,32 százalékkal 46.500 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Az Egis 1,40 milliárd forintos forgalom mellett 150 forinttal, 0,72 százalékkal 21.000 forintra emelkedett.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2.050,66 ponton zárt pénteken, ez 5,38 pontos, 0,26 százalékos növekedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.