BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A piacok az amerikai munkaerőpiaci adatokra várnak

Péntek reggel is tartotta több hete nem látott erejét a forint, a jegyzések továbbra is a 279-es szint környékén ingadoztak. Negyed tízkor az uniós devizáért 279,5 forintot kértek.

A hazai fizetőeszköz árfolyama tegnap új csúcsokra szökött annak ellenére, hogy a külföldi környezet nem igazán támogatta a forintot. A dollár jegyzésára 211-212 forint körül, míg a svájci franké 201-202 forint körül mozgott.

A nemzetközi piacokon egészen fél 3-ig a kiváró hangulat lehet uralkodó, mivel délután érkeznek a hét legfontosabb amerikai makrogazdasági adatai. A munkaügyi tárca friss jelentése újabb támpontot adhat arra vonatkozóan, hogy kell-e tartanunk eyg ismételt gazdasági visszaeséstől. A befektetők kiváró hangulatát bizonyítja, hogy a dollár tegnap délután óta gyakorlatilag meg sem moccant az euróval szemben, a kurzus az 1,32-es szint körül ingadozik.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Kiváró hangulat jellemzi a tengeren túli piacokat is. Az amerikai indexek kis mínuszokkal zárták a kereskedést, a Dow 0,05, az S&P 500 0,1, míg a Nasdaq valamivel jelentősebb, 0,5 százalékos csökkenéssel búcsúztatta a napot. Ám hasonló hangulat jellemzi az ázsiai tőzsdéket is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,30 pontos emelkedéssel, 23 032,94 ponton nyitott pénteken, ami 0,22 százalékos erősödés a csütörtöki záráshoz képest. Egy órával a nyitás után, a Richter kivételével valamennyi vezető részvény az alacsony plusz tartományban tartózkodik. 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.