BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ÁKK: több kötvényt adtak el csökkenő hozam mellett

Az Államadósság Kezelő Központ több kötvényt bocsátott ki, mint amennyit tervezett, 50 milliárd helyett 54 milliárdnyit. A hozamok alacsonyabbak voltak, mint a két héttel ezelőttiek.

Az ÁKK államkötvényeket bocsátott ki 3, 5 és 10 éves futamidőre.
A 3 éves államkötvény hozama 6,79 és 6,86 százalék között szóródott 6,82 százalékos átlaghozam mellett. A benyújtott mennyiség 40 milliárd forint volt, az ÁKK 20 milliárdnyit fogadott el. A két héttel ezelőtti aukciónál 21 bázisponttal alacsonyabb a hozam.

Az 5 éves államkötvény minimális hozama 6,85 százalék, maximális hozama 6,88 százalék, az átlaghozam 6,87 százalék volt, szűk tartományban mozogtak. 45 milliárd forint benyújtott mennyiségből 17 milliárdot fogadott el az ÁKK, a tervezett 15 milliárd helyett, 27 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon, mint az előző aukción.

A 10 éves kötvény 7,09 százalékos hozam mellett keltek el, 43,3 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, melyből 17 milliárd került elfogadásra, 2 milliárddal többet a tervezettnél, 27 bázisponttal alacsonyabb szinten, mint a legutóbbi kibocsátáson kialakult átlaghozam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.