BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizonytalan a hangulat a részvénypiacokon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,30 pontos emelkedéssel, 23.032,94 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,22 százalékkal erősödött.

Gabler Gergely, az Erste Bank részvényelemzője az MTI-nek azt mondta: bizonytalan ugyan a nemzetközi hangulat, de kicsit javult csütörtök óta.

Csütörtökön az rontotta el a hangulatot, hogy az Egyesült Államokban július utolsó hetében a várt csökkenés helyett nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők száma.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Vegyesen alakultak pénteken a vezető ázsiai tőzsdemutatók, a befektetők várakozó álláspontra helyezkednek az amerikai foglalkozatási adatok ismertetése előtt. Európa enyhe emelkedéssel kezdhet, és az amerikai határidős indexek is felfelé mutatnak.

Az amerikai munkaügyi minisztérium délután teszi közzé az Egyesült Államok júliusi foglalkoztatási és munkanélküliségi adatát. Elemzők arra számítanak, hogy a munkanélküliségi ráta árnyalatnyit nőtt, 9,6 százalékra a júniusi 9,5 százalékról. Becslésük szerint 60 ezerrel csökkent a mezőgazdasági ágazaton kívül foglalkoztatottak száma júliusban, miután júniusban 125 ezer fős volt a visszaesés.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 417,97 pontos, 1,79 százalékos csökkenéssel, 22.981,64 ponton zárt csütörtökön.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.