BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Devizahitele van? Nézze meg mire számíthat!

Több, a devizában eladósodottak számára reményteljes nap után múlt hét csütörtökön ismét erősödni kezdett a svájci frank a magyar devizához képest, a reggeli 205,50 forint után délutánra 207,50-ot kértek az alpesi devizáért, estére pedig a jegyzésár elérte a 209,50 forintot.

Ezt követően pénteken már 211 forinton is adták-vették a frankot a bankközi devizapiacon, s megközelítette a 212-es szintet is. Az elemzők szerint ugyanakkor további túl nagy elmozdulás nyár végéig már nem valószínű az alpesi ország fizetőeszközének árfolyamában. Augusztus végéig a 205–215 forintos sávban mozogva látja reálisnak a svájci frank jegyzési árát az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

A pillanatnyi devizaárfolyamokat itt megtekintheti!

Buró Szilárd szerint az uniós deviza erősödésével kialakult 1,31 frankos euróárfolyam nem okozott meglepetést, sőt, az még akár 1,34-ig is elmehet. Az elmúlt napokban azonban a forint is gyengült a közös európai fizetőeszközzel szemben, s mindezek eredője hozta a 212 forintot irányozó frankárfolyamot. Egyes piaci vélemények a svájci jegybank „kezét” sejtik az erősödésben, ám ennek ellentmond az a tény, hogy az alpesi központi bank még a nyár elején bejelentette: kiszáll a piacról, azaz nem kíván mindenáron beavatkozni devizája sorsába.

Buró Szilárd mindenesetre nem számít a frank tartósabb izmosodására a forinttal szemben. Ugyanakkor úgy véli, hogy a múlt hét végén bekövetkezett forintgyengélkedés után ezen a héten magához térhet némileg a hazai fizetőeszköz nemcsak a frankkal, de akár az euróval szemben is. Őszig az elemző legfeljebb 288-289 forintos eurójegyzésárral számol, de nem számít arra, hogy az árfolyam átlépné a 290-es határt. A svájci frank esetében Buró Szilárd tartósabbnak látja a 215 forint alatti szintet. 

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.