BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe optimizmussal kezdik a hetet a piacok

Úgy tűnik, nem indul komolyabb izgalmakkal a hét. A forint többé-kevésbé a térségi valutákkal együtt mozoghat a nap folyamán az euró/dollár viszonylatában, így tartósabb maradhat a 280 forint körüli euró-jegyzésár a bankközi devizapiacon.

Ma kora reggel 280,8 forintot kértek az euróért, vagyis lényegében a múlt pénteki szinten kezdi az árfolyam a hetet. Negyed tízre a forint némileg felfelé kapaszkodott, a 280,33-as euró-árszintig. 

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A dollár az előző héten erősödött a globális rossz hangulat hatására, az euróval szemben 1,27-es szintig jutott a jegyzés. A forinttal szemben emiatt ugyancsak izmosodott a zöldhasú, meghaladva a 220 forintot. Hétfőn kora reggel 219,5 forintot ért a dollár, majd negyed tízre már csak 219,06 forintot kellett adni érte. A svájci frankot ugyanekkor 210,29 forintért adták s vették.

Mivel a svájci frank háromhetes csúcsra erősödött ma hajnalra az euróval szemben az 1,335-ös szint közelében, a forint árfolyama pedig lényegében stagnál, így az alpesi devizával szemben a hazai fieztőeszköz tovább gyengülhet, ami kedvezőtlen hír a devizában eladósodottak számára.

Bár az előttünk álló napok korántsem ígérkeznek olyan izgalmasnak, mint a múlt hetiek, néhány olyan adat azért lesz, amire mindenképpen érdemes odafigyelni. A tengerentúlról friss ingatlanpiaci és ipari statisztikák érkeznek, nálunk pedig napvilágot látnak a második negyedéves pénzügyi számlák és a júniusi létszám-kereset adatok.
Ami a befektetői hangulatot illeti, a vártnál jóval gyengébb japán GDP-adat és az ázsia piacok válaszreakciója nem különösen viselték mega  piacokat. A héten enyhén optimista hangulatban kezdődött a kereskedés Európában.

Részletes piaci adatokért kattintson ide!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 20,52 pontos emelkedéssel, 22 094,98 ponton nyitott hétfőn. Az index a legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,09 százalékkal erősödött. Egy órával a nyitás után valamennyi vezető részvény a pozitív tartományban tartózkodott, általában 1 százalék alatt. Kivételt csupán az Egis jelentett, amely 1,15 százalékos erősödést jelezett tíz óra után néhány perccel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.